tiistai 14. huhtikuuta 2015

Koukussa kuviin

Päädyin vahingossa katselemaan vanhoja kuvia, etenkin viime kesältä. Pakko sanoa, että olen jo pitkään ollut koukussa valokuviin ja niiden ottamiseen. Valokuva pysäyttää, se on vangittu hetki jostain kauniista todellisuudesta, joka meiltä yleensä jää tyystin huomaamatta. Se herättää henkiin tunteita, hämmästystä ja ihailua. Etenkin ihanista hetkistä ja kokemuksista itse otetut kuvat tuntuvat korvaamattoman arvokkailta. Kuvan lisäksi niihin sisältyy muisto, joka säilyy ikuisesti.

Itse nautin suunnattomasti siitä, kun kohtaan kuvattavan tilanteen, joka jo kuvaus hetkellä on ihana. Asettelusta, kuvakulman miettimisestä, jatkuvasta testaamisesta ja aina vain uusien kuvien ottamisesta, yrittäessäni saada kuvasta mieleistäni. Ja etenkin siitä, kun käytössäni on hyvä kamera. Hienosäätämisestä ja täydellisestä keskittymisestä. Siitä, kun kuva lopulta loksahtaa paikalleen ja sen katsominenkin jälkeenpäin liikauttaa sydäntä.

Parasta kuvaamisessa on se, ettei kuva voi olla huono, kun se on ottajansa näköinen.


2 kommenttia:

  1. Moi! Mä olin eilen torkkelin pääsykokeissa ja tuntuu että ne meni ihan pieleen! Ennakkotehtäväkin oli varmaan vähän liian yksinkertainen... Oon saanu pääsykokeiden jälkeen paniikkikohtauksia ja en pysty lopettaa ajattelemasta mitä olisin voinu tehdä toisin jne... Millaiset pisteet sait pääsykokeesta ja millaiset ennakkotehtävästä ja millä keskiarvolla pääsit lukioon? Anteeks kauhee tällainen kysely mutta toivon että vastaat ja huomaat tän kommentin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niist pääsykokeista ei kannata stressata. Mitä ollaan koulukavereitten kanssa juteltu, niin oikeestaan kaikki on ajatellu, et se pääsykoe on menny pieleen, mut silti ollaan päästy (: Ite sain pääsykoetehtavistä ja ennakkotehtävästä yhteensä 5 pistettä ja keskiarvo oli 9.75 (:

      Poista

Laita kommenttia, jos siltä tuntuu (; *: